Werk van Wassenaarse beeldhouwer Vincent de Kievit

nu permanent in onze Galerie

Langstraat 33

Studio van der Plas aan de Langstraat in Wassenaar, tegenwoordig ook bekend onder de naam "Langstraat33.nl", heeft al een aantal jaren meerdere winkels onder 1 dak. Een printshop, een eigen lijstenmakerij, een galerie, een fotostudio en PostNL. Er is nu ook een galerie waar naast glaskunst ook giclée's worden verkocht.

Beeldhouwwerk van Vincent de Kievit

In navolging van de succesvolle mini-expositie in juli 2017 en de daarbij gegeven boetseerdemonstratie, exposeert Vincent vanaf heden een wisselende verzameling van zijn beeldhouwwerk bij de galerie. Vincent is al geruime tijd een actief autodidact beeldhouwer en vervaardigt bronzen sculpturen van mens en dier. Zijn werk laat zich typeren als realistisch figuratief met een eigen signatuur en emotie. Wie een indruk wil krijgen van het totale werk van Vincent kan natuurlijk zijn website bekijken; www.vincentdekievit.com.

Paul Citroen

De vermaarde fotograaf en kunstschilder Paul Citroen was woonachtig aan de Oostdorperweg in Wassenaar en zijn atelier was gehuisvest in het inmiddels afgebroken kasteeltje op Duinrell. Als jongen van 11 heeft Vincent het voormalig atelier van Paul Citroen mogen bekijken. Vincent was onder de indruk van de prachtige schilderwerken en tekeningen van met name portretten. Om een ode te brengen aan deze Wassenaarse kunstenaar en aan zijn eigen verleden heeft Vincent een beeltenis van een schilderende Paul Citroen in was geboetseerd en deze is nu te zien in de galerie. Natuurlijk is het de bedoeling dat het beeld in brons wordt gegoten en een mooie plek in Wassenaar krijgt. Heeft u een suggestie? Laat uw reactie achter bij de galerie! U treft daar ook een flyer aan met meer achtergrondinformatie. U bent dagelijks van harte welkom in de galerie om een blik te werpen op de bronzen van Vincent, de glazen kunstvoorwerpen en giclée's. Dit terwijl u wacht op uw pasfoto of terwijl uw eigen kunstwerk wordt ingelijst of gewoon om lekker rond te kijken.