Uitslag prijsvraag Vincent de Kievit.

Afgelopen zaterdag 1 juli was de laatste dag van de expositie van de bronzen sculpturen van de Wassenaarse beeldhouwer, Vincent de Kievit.

Deze expositie was vanaf 10 juni te zien bij in onze galerie. Het proces van de totstandkoming van een bronzen beeld is niet bij iedereen bekend en daarom heeft Vincent bij de aanvang en laatste dag van de expositie een boetseerdemonstratie gegeven. Als voorbeeld gebruikte hij een opgezet exemplaar van een kerkuil. Het was mooi weer dus stond hij lekker buiten voor de deur van de galerie en kreeg veel leuke reacties. Het eindresultaat, de in brons gegoten uil, zal zeker op Vincent zijn website www.vincentdekievit.com te zien zijn.

De geinteresseerden die in de Galerie het werk van Vincent zijn komen bekijken werden in de gelegenheid gesteld mee te doen aan een prijsvraag. De deelnemers konden raden van welk ras het hondenportretje in de vitrine was. Het goede antwoord was "Wetterhoun". Een van de tien Nederlandse hondenrassen die Nederland rijk is.

De twee prijswinnaars, mevrouw Dijckhof en mevrouw van Winsen, hebben een drietal door Vincent verzorgde boetseersessies gewonnen. We zijn benieuwd naar de resultaten!.