Galerie Tetteroo

In de gezellige galerie van broers Allard en Délon Tetteroo vindt u naast Giclée’s van Nederlandse kunstschilders ook werk van de Loranto glaskunstenaars uit Bohemen.

Giclée kunstreproductie

Veel mensen hebben graag kunst aan de wand. Slechts een enkeling kan zich een origineel schilderij veroorloven. Kunstenaars zijn altijd op zoek geweest naar manieren om hun werk te reproduceren, om daarmee een groter publiek te bereiken. Rembrandt deed dat al door middel van zijn etsen. Tegenwoordig bestaat er een geavanceerde reproductietechniek genaamd Giclée. Een mooi en betaalbaar alternatief.

Giclée's zijn hoogwaardige kunstreproducties die het gevoel en de uitstraling van een origineel schilderij perfect overbrengen. Hierbij worden 64 fotografische RGB-scans van een schilderij samengevoegd tot één digitaal bestand. Een bestand dat de basis vormt van de kunstproducten van Galerie Tetteroo. Gemaakt in een beperkte oplage, op canvas of fine art paper. Door het gebruik van kleurechte pigmenten behoudt de giclée zijn kleur onder normale omstandigheden maar liefst 75 jaar. Onze lijstenmaker kan uw giclée natuurlijk voorzien van een prachtige lijst.

Bekende namen

De uitgeverij van Galerie Tetteroo werkt samen met een selecte groep Nederlandse kunstenaars, die zowel artistiek als technisch tot de top behoren. Onder wie bekende namen zoals Henk Helmantel, Erik van Ommen, Theo Onnes, Dinie Boogaart, Dorus Brekelmans, Jan van Loon, Rein Pol, Roman Reisinger en Juane Xue.

Ze richten zich met name op hedendaags realisme. Oorspronkelijk een 19-de eeuwse kunststroming die er naar streefde de maatschappelijke werkelijkheid weer te geven, maar tegenwoordig een aanduiding voor figuratieve kunst die de werkelijkheid op een herkenbare wijze weergeeft. Of simpel gezegd: je ziet wat het voorstelt. Iets wat overigens niet leidt tot eenvormigheid. Want deze kunstenaars hebben allemaal hun eigen, originele visie op de werkelijkheid.

Door de grote diversiteit aan stijlen van alle kunstenaars uit onze catalogus is er voor elk interieur wel een passend schilderij te vinden. In onze galerie in Wassenaar hangt een ruime sortering giclées en in onze online catalogus vindt u zelfs meer dan 1000 werken.

Certificaat van echtheid

Onze giclée’s worden geleverd met een door de kunstenaar gesigneerd certificaat van echtheid. Over de prijs hoeft u niet in te zitten want die ligt tussen de tachtig en ongeveer zeshonderd euro inclusief lijst. Hierdoor is een giclée dan ook uitermate geschikt als kunstcadeau. Een bijzonder en blijvend aandenken voor een verjaardag, trouwdag, jubileum, huwelijkscadeau of relatiegeschenk.

Bekijk onze Giclée Collectie

Uitgelicht:

Glaskunst uit Bohemen

Modern, fantasierijk, vrolijk. Kunstzinnig, abstract, figuratief en stijlvol. U vindt het allemaal in onze brede collectie van fraaie glazen objecten.

In onze galerie treft u glasobjecten aan van de Loranto glas-ateliers. Het meerendeel van dit werk bestaat uit glasobjecten en kristal uit de Noord Bohemen, maar we hebben ook een klein assortiment mond-geblazen Murano objecten uit Venetië. U zult versteld staan van de geweldige objecten van deze fantastische glasblazerijen. Daarnaast verandert ons assortiment continu. Al onze artikelen zijn direct uit voorraad leverbaar. Indien gewenst, kunnen wij ook objecten speciaal naar uw wensen laten ontwerpen en produceren. Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bijna alles is mogelijk en zelden is iets onmogelijk.

Uitgelicht: