De Galerie

De kunst van het reproduceren.

Kunstenaars zijn altijd op zoek geweest naar manieren om hun werk te reproduceren, om daarmee een groter publiek te bereiken. Rembrandt deed dat bijvoorbeeld door middel van zijn etsen. Art Revisited, uitgeverij van kunstproducten, doet dit doormiddel van een geavanceerde reproductietechniek. Hierbij voegen ze tientallen foto-opnames van een schilderij samen tot één digitaal bestand. Een bestand dat de basis vormt van alle giclées in onze galerie.

Art Revisited werkt daarbij samen met een selecte groep Nederlandse kunstenaars, die zowel artistiek als technisch tot de top behoren. Onder wie bekende namen zoals Henk Helmantel, Marius van Dokkum en Juane Xue. Zij richten zich met name op hedendaags realisme. Oorspronkelijk een 19-de eeuwse kunststroming die ernaar streefde de maatschappelijke werkelijkheid weer te geven. Maar tegenwoordig een aanduiding voor figuratieve kunst die de werkelijkheid op een herkenbare wijze weergeeft. Of simpel gezegd: je ziet wat het voorstelt. Iets wat overigens niet leidt tot eenvormigheid. Want onze kunstenaars hebben allemaal hun eigen, originele visie op de werkelijkheid.'

Veel mensen hebben graag kunst aan de wand. Slechts een enkeling kan zich een origineel schilderij veroorloven. Een Giclée reproductie vormt dan een mooi en betaalbaar alternatief. Een alternatief dat het gevoel en de uitstraling van het origineel perfect overbrengt. De Giclée's worden gemaakt in een beperkte oplage, op canvas of fine art paper. Door het gebruik van kleurechte pigmenten behoudt de Giclée zijn kleur onder normale omstandigheden maar liefst 75 jaar. Het zijn kwaliteitsreproducties van Nederlandse realistische kunstenaars, die zowel artistiek als technisch tot de top behoren.

De Giclée's van Art Revisited worden door ons op spieraam of ingerold geleverd met een, door de kunstenaar gesigneerd certificaat van echtheid, of kunnen door onze eigen lijstenmaker Ben van der Plas worden ingelijst.

Giclée facts

  • - Betaalbaar
  • - Hoogst mogelijke kwaliteit
  • - Gevoel als van een origineel
  • - Beperkte oplages, dus op = op
  • - Met gesigneerd certificaat
  • - Levenslang kleurbehoud
  • - Keuze uit honderden kunstwerken
  • - Van Nederlandse topkunstenaars

Enkele voorbeelden: